⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Lammsouvlákia med sallad i pitabröd

(4 port)

4 port bladsallad
4 st pitabröd
Grekisk yoghurt
Vitlök
Persilja

Grillspett:
800 g lammkött
2 st gul lök
2 st tomater
2 st grön paprika
8 st grillspett av trä

Marinad:
salt
svartpeppar
1 msk torkad oregano
1 dl olivolja
saften av 1 citron
ev rosmarin

1. Skär köttet i stora tärningar och lägg det i en skål. Peppra det runt om, strö över oregano och häll i olivolja och citronsaft. Marinera köttet ca 20 minuter (gärna 1–2 timmar i kylskåp om det finns tid).
2. Skala lökarna och dela dem i fyra delar, skölj tomater och paprika, kärna ur dem och skär dem i lagom stora munsbitar.
3. Lyft upp köttet ur marinaden, klappa det torrt och trä upp det på spetten varvat med grönsakerna. Lägg grillspetten på den heta träkolsgrillen eller stekpannan och grilla dem i ca 15 minuter; vänd dem flera gånger. Salta och peppra.
4. Servera spetten med pitabröd och sallad. Servera gärna en klick matlagningsyoghurt till, smaksatt med vitlök och persilja.